לפי מחקר של איגוד האופטיקה (OSA), תאורת LED היא המתאימה ביותר לבתי ספר בשל יכולתה לספק מגוון רחב של גווני אור ולשפר באופן ניכר את ביצועי התלמידים.

במחקר שפרסם איגוד האופטיקה (OSA) באפריל האחרון, ושערכה קבוצת חוקרים מובילים מהמכון המתקדם למדע וטכנולוגיה בקוריאה (KAIST), נקבע כי תאורת LED היא הטובה ביותר עבור תלמידים בבתי הספר. זאת בעיקר הודות ליכולות הטכנולוגיות של תאורת ה- LED, המאפשרות שליטה ובקרה במגוון צבעים רחב, מ"חם" (לבן-צהוב) ל"קר" (לבן-כחול). החוקרים מצאו כי גוון לבן-כחול שלK 6500 (מעלות קלווין), שיפר משמעותית את הריכוז והתוצאות של התלמידים במבחנים או בפעילות אקדמית אינטנסיבית. במחקר בדקו החוקרים 2 כיתות בנות 27 תלמידים. כאשר התלמידים נבחנו תחת גוון אור "קר" של 6500k, ממוצע התשובות הנכונות במבחן עלה ב – 8% לעומת הכיתה שנבחנה בגוון אור "חם" של 3500k.
החוקרים הדגישו שגווני אור שונים מתאימים לפעילויות שונות: גווני לבן-כחול מתאים ללימודים מאומצים בהם נדרש ריכוז באופן מיוחד, גווני לבן- ניטרלי מתאימים לאווירת לימודים יום-יומית רגילה ואילו גווני לבן-צהוב מתאימים יותר לפעילויות, משחק ומנוחה. בזכות טכנולוגיה חדשנית ויכולות שליטה ובקרה מתקדמות, תאורת ה- LED היא היחידה שמאפשרת את מגוון הצבעים. ב"געש תאורה", יצרנית כחול-לבן של גופי תאורת LED לשוק המקצועי, לקחו את העניין צעד קדימה ומיישמים היום פתרון הנקרא "לבן מתכוונן" (Tunable White), המבוסס על שינוי אוטומטי של גוון האור והתאמתו לשעון הביולוגי של האדם ולאור השמש בחוץ. פיתוח זה מתאים לשימוש בעיקר בבתי ספר, במשרדים ומפעלים, וכן בסביבה שבה יש מחסור באור טבעי. השימוש בתאורה מלאכותית המדמה את אור היום הנמצא בחוץ תורם לרווחתם ולפריון בעבודה או בלימודים של הנמצאים בחלל המואר.
מלבד השיפור בריכוז והתוצאות בלימודים, לתאורת LED בבתי-ספר יתרונות רבים נוספים. ברחבי העולם בתי ספר כבר אימצו מדיניות המעודדת מעבר לתאורת LED. בתי הספר בישראל מחנכים את הילדים למחזר נייר, פלסטיק וזכוכית, אבל פעמים רבות לא מייחסים חשיבות ליתרונות הטמונים לסביבה ולתלמידים בתאורה מותאמת למשתמשים בה.
בניגוד לנורות הישנות (פלורסנט וליבון), המכילות כספית ורעלים שונים ולפיכך אינן ניתנות למחזור, תאורת LED ניתנת למחזור ונקייה מחומרים המזיקים לסביבה. תאורת LED גם חסכונית יותר ב- 50% בתאורת חוץ וב – 70% בתאורת פנים לעומת הנורות הישנות. ברוב מדינות העולם השימוש בנורות הליבון הולך ופוחת. אורך החיים הממושך של תאורת LED גבוה עד פי 50 מנורות ליבון, מה שמאפשר תחזוקה בעלויות נמוכות במיוחד.
אלא שכל היתרונות האלו לא בהכרח מובטחים ברכישת תאורת LED. בשנים האחרונות פתח משרד הכלכלה את תחום תאורת ה – LED ליבוא, והשוק הוצף במוצרים זולים, בעיקר מסין, ללא פיקוח מספק. כמובן שתאורת LED שאינה עומדת בתקנים, עלולה להזיק לבריאות ממש כמו כל מוצר אחר שאינו מפוקח. לכן חשוב לבדוק שיהיה יצרן אמין שמקפיד על עמידה בתקנים המחמירים ביותר, ועל ידי כך להבטיח הנאה מהיתרונות של תאורת LED שהיא אכן החסכונית, היעילה והידידותית ביותר בתנאי שהיא עומדת בתקנים בינלאומיים.
דותן בוכסווילר, מנכ"ל געש תאורה: " חשוב שתאורת ה - LED תהיה מיצרן איכותי שדאג להעביר את המוצר בדיקות איכות במעבדה מקצועית. מוצרי געש תאורה לדוגמא, כוללים רכיבי LED איכותיים מתוצרת פיליפס, שעומדים בתקנים הבריאותיים והסביבתיים המחמירים ביותר. אחרי שהמהפכה של תאורת ה- LED הגיעה לרשויות המקומיות ולמרחב הציבורי - עכשיו צריך להביא את הבשורה גם לבתי הספר".
גם המחירים של תאורת LED יורדים בהתמדה בשנים האחרונות. עדיין ייתכן שבעת הקנייה תאורת ה – LED תהיה יקרה יותר מנורות מהדור הישן, אבל בזכות החיסכון המשמעותי, היעילות האנרגטית ואורך החיים הממושך, הקנייה תשתלם תוך זמן קצר. בתאורת חוץ לכבישים, ערים, מפעלים ושטחים ציבוריים, קיימים היום פתרונות מימון לתאורת ה- LED מתוך החזר ההשקעה הצפוי מהחיסכון בהוצאות החשמל, כך שהרכישה לא מצריכה הקצאת תקציב מיוחד.
השימוש בתאורת LED הולך וגובר בעולם בהתמדה, וגם בישראל. ערים ורשויות מקומיות, שכונות שלמות, מפעלים ומשרדים, מבני ציבור וגם בתים, מחליפים את התאורה הישנה בתאורת LED חסכונית. המעבר צפוי לצבור עוד תאוצה לאור ועידת האקלים העולמית שהתקיימה בתחילת השנה, ויוזמת Global Lighting Challenge, שגם ישראל שותפה לה, במסגרתה נקבע יעד של התקנת 10 מיליארד נורות LED ברחבי העולם במקום הנורות הקיימות.